Verticals Design

„Занимавам се с катерене повече от 25 години и съм практикувал почти всички видове катерене. За мен това е много повече от спорт или физическа активност. Това е духовно преживяване на преодоляване, каляване, смирение, партньорство и доверие.

С жена ми се запознахме в планината, по-късно там се оженихме. Обичаме да се катерим заедно в България и в чужбина, а една от любимите ни форми на катерене е леденото катерене. Очакваме зими, които са достатъчно студени и предлагат чудесно замръзнали водопади. Но тези състояния стават все по-редки и кратки. Това събуди в мен желанието да изпитам удоволствието от тренировките по ледено катерене през цялата година, независимо от външните условия и обстоятелства.

В семейството ми сме дърводелци от поколения и всички имаме специално отношение към дървото. Обичам да създавам различни неща от дърво. Освен това харесвам идеята да съчетавам тези два свята – на планината и на дърводелството, в продуктите, които създавам.

През последните 5 години, чрез марката Verticals design, разработихме различни модели дървени сечива, които предлагат разнообразие както във форма, така и в ценови диапазон. Беше изобретен и детски вариант на класическия ни модел, създаден първо за нашия син.

През този период дървените инструменти, първоначално създадени за лична употреба, достигнаха всяко кътче на планетата – имаме стотици доволни клиенти и отлични отзиви, идващи буквално от всеки континент. Това ни носи удовлетворение и вдъхновение да продължим да творим и да се усъвършенстваме заедно с вас.“

В. Кирилов

Показване на 4 резултата