Като опитен планинар, Джон е наясно, че тънките постелки от пяна със затворени клетки, популярни в началото на 70те, имат огромен потенциал за създаване на постелка, която да предлага повече комфорт. Той също знае, че ще има голямо търсене за подобен продукт, но по-важното е, че той иска хората да се наслаждават по-добре на планините и другите диви места, които обичат. „От самото начало, една от основите на философията на Therm-a-Rest e сами да произвеждаме продуктите. Разполагаме със собствени производствени бази в Сиатъл, САЩ и Корк, Ирландия, като основна част от продажбите в световен мащаб идват от продукти, произведени от служители на Therm-a-Rest.“

tarHistoryFounders От ляво на дясно: Джим Леа; Джон Бъроус на Маунт Adams в ранните 70; Джон, Текс и Дейвид Бъроус през 1985.

tarHistoryPress_sm Оригиналната преса използвана за направата на първия прототип на постелка.

tar_four_view Поддържането на тези основни ценности както и на много други, Therm-a-rest ни позволяваи и днес да постигaме това, което Джон Бъроус е започнал да прави преди много години – да се помогне на хората да се възползват максимално от ценното си време на открито.

001_therm_a_rest_camping_supply_logo