ПРЕССЪОБЩЕНИЕ – 16 НОЕМВРИ 2020 г.

Марките Rab и Lowe Alpine собственост на Equip Outdoor Technologies се ангажират да постигнат Net Zero до 2030 година

Като първа стъпка разработчикът на проекта и доставчикът на климатични решения South Pole сертифицира Equip като „Climate Neutral Company“ през ноември 2020 г.

Като част от своята дългосрочна стратегия за устойчивост, британските outdoor марки Rab и Lowe Alpine (собственост на Equip Outdoor Technologies Ltd.), се ангажираха да постигнат Net Zero до 2030 г. Като първа стъпка, Equip се превърна в „Climate Neutral Company“ ноември 2020 г., сертифициран от независим разработчик на проекти и доставчик на климатични решения South Pole, който също ще придружава Equip по пътя им към Net Zero.

Мат Говар, главен изпълнителен директор на Equip, обяснява: „От самото ни начало нашите марки се ръководят от една цел: да събудят алпиниста, планинаря във всички и да вдъхновят нашите клиенти да се наслаждават на outdoor дейностите толкова, колкото и ние. Това е това, което ни кара да опазваме и защитаваме околната среда за бъдещите поколения и да направим положителна промяна в света, която е отвъд нашите марки и продукти. “ Както продължава Говар, „Ангажирането с Net Zero до 2030 г. е правилното нещо, което трябва да направим за нас като активни планински хора, за нашия бизнес и за заинтересованите страни. Искахме да предприемем незабавни действия, така че стъпката да бъдем климатично неутрална компания ни позволи да действаме рано и да предприемем смела, но решителна стъпка, която малко други марки предприемат. Ще развием нашите марки и нашия бизнес по правилния начин, който да ни позволи да опазим околната среда, в която процъфтяваме. „

Неутрален климати ‘Net Zero’

Неутрален климат“ означава намаляване на вредните емисии и балансиране на останалите емисии чрез въглеродни кредити. Въглеродните кредити подкрепят проекти, които намаляват или премахват емисиите, като разширяване на възобновяемата енергия или опазване на жизненоважни гори и въглеродни ями.
Постигането на „Net Zero“ (както е дефинирано от IPCC – Междуправителствена група по изменение на климата) означава, че Equip няма да изпуска в атмосферата повече
неизбежни емисии на парникови газове, отколкото неутрализира с действително отстраняване на въглерод (а не с въглеродни кредити).

Постиженията на Equip до момента

  • South Pole е присъдил на Equip етикет „Climate Neutral Company“ въз основа на обхвата и проверката на техните данни за емисиите за 2019 г. Equip е в ход на редица дейности за намаляване на емисиите:
  • Преминали към 100% възобновяема енергия в техния централен офис и дистрибуторски център във Великобритания,
  • Превключване на техния търговски парк към включване на хибриди или напълно електрически превозни средства,
  • Преминаването към рециклирани тъкани и изолация както със синтетика, така и към P.U.R.E. пух с някои от най-важните гами на Rab, Cirrus и Microlight, до есента / зимата 2020 г., предстоят още,
  • Премахване на пластмасата или преминаване към минимум 50% рециклирана пластмасова опаковка до пролет / лято 21.

Пътна карта към Net Zero

Като първа стъпка към Net Zero, всички текущи емисии на парникови газове, които се появяват в бизнес процесите на компанията, се определят количествено. След това се изготвя план за намаляване на парниковите газове с ясни и измерими цели. Тези цели са определени в съответствие с науката за климата. Тогава неизбежните емисии се компенсират. На годишна база усилията на компанията ще бъдат преглеждани и докладвани.
Компенсиращият партньор на Equip South Pole ще гарантира, че данните, на които се основава подходът Net Zero, са независимо проверени, прозрачни и управлявани от науката. Освен това South Pole ще гарантира, че портфолиото от проекти на Equip допринася за целите на устойчивото развитие. Освен това South Pole предлага портфолио от проверени схеми за намаляване и отстраняване, които помагат за балансиране на емисиите на компанията. Избраните проекти на Equip включват: Hydropower Nam Hong във Виетнам; Ефективни готварски печки за жени в Непал; и защитата на горите Кариба в Зимбабве.
Деби Рийд, мениджър по КСО на Equip, коментира: „Като се ангажираме с Net Zero до 2030 г., ние започваме амбициозно, но съществено пътуване. Климатичната криза не може да бъде пренебрегната и необходимостта от бързо действие е ясна. Партньорството със South Pole ни позволява да разработим стабилен процес за определяне на агресивен план за намаляване и цели в съответствие с методологията SBT. Възможността за подкрепа на значими офсетни проекти, съобразени със SDG, осигурява незабавни и осезаеми ползи, които едновременно са мотивиращи и осигуряват емоционална връзка за нашия бизнес.
Бетан Холс, старши консултант по устойчивост, South Pole добавя: „Equip предприема големи стъпки за напредък в своето климатично пътуване и определяне на стандартите за отговорен бизнес. Докато напредва по пътя към Net Zero, той ще стимулира действия и амбиции в цялата си верига за доставки ”.

За South Pole

South Pole е водещ разработчик на проекти и доставчик на глобални услуги за борба с климата, с над 350 експерти в 17 глобални офиса. South Pole помага на компаниите, капиталовите пазари и публичния сектор да намалят въздействието си върху климата, като същевременно намалява риска и създава стойност. South Pole е научно обоснована компания и нейният опит обхваща проектно финансиране, събиране на данни и анализ на риска от климат, както и развитието на екологични стоки, като въглерод и кредити за възобновяема енергия. South Pole мобилизира финансирането за климата за над 700 проекта, които намаляват емисиите на парникови газове в области като възобновяема енергия, енергийна ефективност и устойчиво използване на земята. За повече информация посетете www.southpole.com или ги следвайте в LinkedIn, Twitter и Facebook.

За Equip Outdoor Technologies

Equip Outdoor Technologies UK Ltd е международен бизнес със седалище в Дербишър, Великобритания. Горди сме, че притежаваме марките Rab и Lowe Alpine. Ние проектираме изключителен продукт, за да отговорим на нуждите на нашите активни клиенти. Ние насърчаваме нашите екипи да процъфтяват и да бъдат част от нашия успех. Нашата страст към откритото и приключенски дух поставя основата на това, което правим.
www.equipuk.com.