ПРЕССЪОБЩЕНИЕ – 4 МАРТ 2022 г.

 

Няколко престижни награди за Rab след успешното лансиране на колекция Есен-Зима 22/23

 

ISPO Award 2022″ за пухено яке Mythic Ultra Jacket

„ISPO Award 2022“ за раница Latok 38 Pack

“Best in Show” на GearJunkie за пухено яке Mythic Ultra Jacket

 

Яке Mythic Ultra и Раница Latok 38, на пазара от сезон Есен-Зима 22/23

Уважаеми медийни партньори,
Британската марка за екипировка за дейности на открито Rab (собственост на Equip Outdoor Technologies Ltd.) получи три престижни награди в outdoor индустрията за продукти, представени в наскоро лансираната колекция Есен-Зима 22/23.
Осигурявайки изключителна топлина за минималното си тегло, новото пухено яке Mythic Ultra, включващо TILT технология и ултралеката, 100% рециклирана Pertex® Quantum материя, спечели както наградата ISPO 2022, така и медийната награда „Best in Show“ на GearJunkie, отразяващи технологиите и конструкциите на бъдещето. В допълнение, новата раница Latok 38 беше отличена с награда ISPO 2022 за изключително издръжливата си, същевременно лека конструкция и набора от функции, насочени към нуждите на алпинизма.
Якето Mythic Ultra отразява новаторския дух на Rab. Чрез комбиниране на разработената от марката топлоотразителна TILT технология с ултралеката, 100% рециклирана Pertex® Quantum материя и 900FP пух, якето предлага топлина от следващо ниво в ултралек формат. Проектирано с boxwall конструкция и зонирани камерни прегради, Mythic Ultra оптимизира задържането на топлина в централната зона, като същевременно предоставя оптимална мобилност за ръцете. Пълнежът от пух от Европейска гъска с 900FP е с висока степен на изолация и е фабрично обработен с хидрофобен препарат Nickwax без съдържание на флуоровъглерод. Този пух е RDS сертифициран от Control Union 842603. RDS е организация, която извършва описание и независимо сертифициране на практиките за хуманно отношение към животните при производството на пух и пера от фермата до крайния продукт. Нещо повече – външната част и подплатата на Mythic Ultra са изработени от 100% рециклирана материя с DWR покритие без флуоровъглерод. Предлагайки най-висока ефективност за атлети на голяма надморска височина, това пухено яке е създадено за тези, които се придвижват бързо, леко и вертикално.

Дамско и мъжко яке Mythic Ultra, на пазара от сезон Есен-Зима 22/23

Раницата Latok 38 е с издръжлив, плитък профил за катерене, предназначен за алпинисти, които броят грамовете. Изработена от изключително здрава, лека материя Cordura със Spectra® Ripstop, тази раница е устойчива на абразия, вода и износване при катерене по скали и лед. Има плътно прилепнала носеща система X-SHIELD™ с подвижен заден панел и подвижни презрамки, така че да може да намалите грамажа при бързи и леки изкачвания, когато изискванията за екипировка са минимални. Тя е универсална, семпла и удобна в движение, проектирана с roll-top система на затваряне и множество точки за закрепване на инвентар. Предлага се и във формат Latok 28.

Latok 38, на пазара от сезон Есен-Зима 22/23

Тим Фиш, продуктов директор в Rab, коментира: „За нас наградите отредени за Mythic Ultra Jacket и Latok 38 са изключителна чест. Инвестирахме много време в научноизследователска и развойна дейност, за да сме сигурни, че това са едни от най-прогресивните в технически аспект продукти на пазара, покриващи нуждите на най-амбициозните алпинисти в екстремни условия и включващи екологично съобразени тъкани. Невероятно сме благодарни, че бяхме признати от водещи експерти в индустрията и очакваме, че това ще бъде от полза и за нашите ритейл партньори след като тези продукти попаднат на рафтовете по-късно тази година.“