Някои неща напълно променят към по-добро начина, по който се наслаждавате на приключенията си. Системите за варене MSR WindBurner са абсолютно едно от тези неща.

Защо WindBurner е невероятен? Ами той е лек, малък и изключително удобен. Проектиран за соло турист, 1 литровият съд е идеален за сам човек.. Цялата система, включително бутилката с гориво, е по-малка от бутилка за вода Nalgene 1 литър.

Ако някога сте притежавали газов котлон на бяла газ, несъмнено сте играли пиротехническата игра докато разпалвате котлона, след това повишавате налягането и след това чакате над 15 минути, за да накарате чаша вода да заври. Нищо от това вече не е проблем с WindBurner. Просто завивате бутилката с гориво, завъртате регулатора на пламъка и запалвате.

Ядрото на този комплект е интегрираната чаша/купа, която се закрепва към долната част на горелката. Няма загуба на топлина, което прави кипенето на водата невероятно ефективно.

Чашата/купата има маркировки върху нея за измерване на вода за вашите лиофилизирани ястия.

Можете да свалите съда веднага от горелката и изолираният капак ще хладен на допир. Но колко добре работи? При малко под нулата и надморска височина от 3353 метра той завря 0.6 литра вода за 3 минути. За 5 минути свари над литър!

Бях малко скептичен относно това колко време за работа ще изкарам от този малък IsoPro контейнер. Сварих 1 литър вода за храна и след това 6 пълни сесии за топене на сняг и все още имах останало гориво.

Всичко, включително бутилката с гориво, се побира в съда за съхранение. В основата има пластмасова чаша с градуирани маркировки и капак, който пасва както на металния съд, така и на чашата/купата.

Преди MSR WindBurner Stove System всъщност се бях отказал да нося храна, която трябваше да бъде сготвена. При едно скорошно пътуване ядях студен сандвич със сирене, докато треперех в палатката си и си мислех „Обзалагам се, че чаша топла супа ще е добра за сега…“ С размера и ефективността на тази система, никога повече няма да направя това.

Външна кухня вдясно.

Сериозно вземете тази система и въпреки че пише, че 1 литровият съд е подходящ за сам човек, той напълно ще осигури вода за двама души без проблем, тъй като повечето лиофилизирани храни така или иначе използват малко количество вода.

Купи сега MSR Windburner® от ТУК

ХАРАКТЕРИСТИКИ

  • Капак с отвори за пиене и прецеждане
  • Изолиран уютен капак с дръжка
  • 1.0L тенджера с топлообменник
  • Сигурна връзка с горелката
  • Изключително ефективна лъчиста горелка
  • Регулатор на налягането за постоянна работа
  • Пълноразмерна купа: 0.47 литра
  • Сгъваема крачета за допълнителна опора
  • Тегло (за 1 литър к-т) 432 гр.

Ревюто е публикувано за първи път в robonza.blogspot.com