Историята на Rab

В края на седемдесетте години в индустриалното сърце на Великобритания настъпва революция. Изправени пред стачки, прекъсване на тока и тридневна работна седмица, местните хора отговорят с характерна изобретателност и упоритост – изоставят работата във фабриките и бягат в девствените дебри на околния Peak District.

Районът бързо се превръща в люлка за талантливи катерачи – доказателство за общност от алпинисти в търсене на приключения, споделено начинание и шанс да усъвършенстват уменията си по някои от най-известните катерачни маршрути във Великобритания – от скалите на близкия Stanage Edge до драматичните постоянно променящи се условия на Scottish Highlands – преди да се справят с още по-стръмните предизвикателства в Алпите и по-високите планини. Това е раждането на ново поколение катерачи.

Марката Rab е създадена през 1981 г. от прочутият катерач, новатор и авантюрист Раб Карингтън,. Марката носи неговото име и днес. Целта му е била проста: да направи истински, здрав комплект за катерене, който може да се представи на най-високо ниво. Всеки продукт на Rab е бил направен на ръка и строго тестван от самият Карингтън или приятели и колеги катерачи в едни от най-екстремните условия.

Днес марката продължава да е ангажирана към стриктните стандарти, изобретателност и пионерски дух на Rab.

Rab произвежда високопроизводителни планински облекла и оборудване, които ви осигуряват абсолютна защита, комфорт и свобода на хълма, скалата или върха. Те използват модерни материали, както и тествани във времето такива като висококачествен европейски пух. Нищо фантастично или свръх инженерство – просто истински, високо производителни продукти, които по-скоро ще поправите, отколкото да замените. От катерачи за катерачи.

„Повече от тридесет години от основаването си ние продължаваме да намираме вдъхновение в непокътнатия дух на планините, по които се изкачваме, приятелството, което изграждаме на върха и нашата трайна мисия: да събудим алпиниста във всеки и да го оборудваме за изкачването.“

-Ние сме сродни души.
-Ние сме задругата, изкована от пясък и гранит .
-Ние сме неуморните, постоянните и дяволски упоритите.
-Ние сме борещите се за съвършенство и победителите над демони.
-Ние сме ковачите на мечтите, създателите на комфорт.
-Ние сме хората от планината

Разгледайте асортимента при официалния вносител за България >> https://k2outdoor.bg/brand/rab/